Angela’s blog

MAKERINTERVIEW NUMMER 2 – Gastblog Angela

Ik volg @stipgeluk al een poosje. En vind haar gestipte bordjes  heel  vrolijk, word er elke keer  weer blij van. Dus is het een logische stap om haar uit te nodigen voor het #makerinterview. Iets totaal anders  als het haken en breien wat ik volg, maar wel iets wat ik nog op mijn todo-lijstje heb staan. Ze is blij verrast dat ik haar uitnodig en stemt in met het interview.

Wat blijkt, ze haakte eerst en is op instagram personen gaan volgen die ook haken. En daar zag ze het stippen. Dat wilde ze ook wel leren.
Dus zo gezegd zo gedaan. Ze heeft bij de Action porseleinverf gehaald, maar waar stip je nu mee? Ze is begonnen met spijkers om te stippen, maar ja dat werkte niet. Het werden satéprikkers, sushistokjes en wat betere porseleinverf en daar is ze mee gaan experimenteren.

Eerst de mandalavormen van Nienke van Stipstijl.
Vervolgens met fruitafbeeldingen op tweedehands wit servies van de kringloopwinkels. Daar zag ze het gebloemde servies. En bingo zo ontstond het idee om onder de bloemen hoofden te stippen. Dus internet gaan afstruinen naar afbeeldingen.
Het paardenbloemmeisje is daar vandaan gekomen.

paardebloemmeisje.jpg

Ze maakt gebruik van servies van kringloopwinkels in eerste instantie omdat ze (een kringloopjunkie) voorstander is van hergebruik van servies en daarnaast het goedkoop is (zeker als je het nog moet leren).  En ze houdt er ook wel van om rond te struinen in deze winkels.

Herkenbaar voor Stipgeluk zijn het paardenbloemmeisje, de vintage girls en Frida. Deze worden ook het meest gevraagd door haar volgers.
Frida is niet zo maar Frida, maar Frida Kahlo (1907-1954), een Mexicaanse kunstenares die voor die tijd vrijgevochten was. Ik had er nog nooit van gehoord, maar vind het gezicht met bloemen zo sprekend elke keer als ik ze zie.

De naam Stipgeluk is eigenlijk ontstaan  doordat Jannet in de naam Stip wilde hebben en het stippen haar een gelukkig gevoel geeft, en een uitlaatklep is, zeker in lastige tijden. Dus vandaar Stipgeluk. Ze heeft sinds een week of twee een nieuw logo met een klavertje vier erin,  logisch natuurlijk !

nieuw logo stipgeluk.jpg

Jannet heeft grafische vormgeving gestudeerd,  daarna de pabo en heeft gewerkt als juf op Montesorri-onderwijs. Dus ontwerpen zit in haar bloed. Ze heeft ook geschilderd en met papier kunstwerken gemaakt.

Maar stippen geeft haar alles wat ze graag wil!
Ze is gestart met het maken van herinneringsborden. Mensen komen met foto’s van dierbaren en daar maakt zij een bord van. Ontzettende mooie borden zitten ertussen. Ze houdt van de afwisseling, dan  weer een herinneringsbord, dan weer een Frida of paardenbloemmeisje, of een gewone mandala, of een bekendheid (een idool).

vintage girl.jpg

Ze heeft workshops gegeven. Thuis bij haar aan de keukentafel, vervolgens op locatie. Ze heeft het een tijdje niet gedaan. En nu is ze het weer aan het oppakken. Weer een paar keer bij haar aan de keukentafel. Ze is aan het nadenken over hoe ze het verder wil doen.

Ga Stipgeluk zeker volgen op Instagram, danwel Facebook. Haar ontwerpen zijn de moeite waard!.

Door het coronavirus en dus geen echt rustig moment om mijn vragen te beantwoorden op papier, hebben we het uiteindelijk telefonisch gedaan. Daar  heb ik erg van genoten.
En wat blijkt het is niet zonder reden dat ik juist haar heb uitgekozen. Toeval bestaat niet! Het bleek dat we nogal wat raakvlakken hadden. Ook al zijn de raakvlakken niet altijd even leuke dingen, toch voelde het heel goed. Ik ben blij dat ik over mijn angsten heen ben gestapt en dit heb gedaan.

Jannet, heel hartelijk dank voor dit leuke interview. Wens je heel veel succes voor de toekomst. En wie weet waar we elkaar nog eens tegenkomen.

3 Replies to “Angela’s blog”

 1. Dank jullie wel zeg voor de promotie in het hoge Noorden, daar zijn wij in het zonnige Zuiden heel erg blij mee! Zo zie je maar weer, draad verbindt!

  Hartelijke groeten van het team KNIT&KNOT Miranda en Thea

 2. Dank je wel voor de promotie zeg. Superleuk. Daar zijn we erg blij mee. KNIT&KNOT is ook echt een feestje voor alle haak-en breiliefhebbers uit NL en België.
  Het verwennement doen we dit keer kleinschalig en gezellig. Draad verbindt immers we gaan voor een leuke dag. Heel veel groetjes vanuit het zonnige zuiden richting alle creatieve mensen in Fryslân! Hartelijke groeten namens het team KNIT&KNOT Miranda en Thea

  1. Dank jullie voor je reactie. Het leuke is dat het een samenwerking is tussen het zuiden en het noorden. De website wordt beheert door het noorden (creativefryslan) en deze blog is geschreven door het zuiden (handmadebyangelseyes) . En inderdaad draad verbindt.
   Ik hoop dat het een leuk feestje wordt. Maar dat kan men hier lezen. Dus blijf ons volgen.
   Tot volgende week Thea en Miranda, groetjes van Angela

Comments are closed.