Angela’s blog

Het Jaar van Handgemaakt

Dit wordt het jaar van handgemaakt, een landelijke campagne van Nicole (@handwerkmarkt) en Soraya (@handmadeinholland). De dames hebben een missie en wel om het oude imago van handwerken positief te veranderen naar uniek, persoonlijk, creatief, ontspanning, duurzaam.

Of zoals ze het zelf zeggen:
Het wordt de start van een nieuw tijdperk waarin er meer bewondering komt voor creatief talent en waar de moeite en liefde die makers in een product steken gewaardeerd gaat worden.

En juist in deze tijd van het coronavirus is handwerken in combinatie met de sociale media de manier om met elkaar in contact te komen en te genieten van elkaars creaties.

Deelnemen aan campagne hetjaarvanhandgemaakt.nl
Je kunt aan deze campagne deelnemen door aan de gezellige acties en leuke challenges mee te doen om het creatief talent zichtbaar te maken. Als je je inschrijft op de nieuwsbrief (aanmelden via de website hetjaarvanhandgemaakt.nl) wordt je op de hoogte gehouden van deze acties. Je kunt ze ook volgen via instagram.

Challenge: makerinterview
Een van de challenges is #makerinterview. Het doel is dat je iemand interviewt die je volgt op instagram, of dat je elkaar interviewt en vervolgens op instagram plaatst met #makerinterview. Zo leer jij en anderen een maker kennen en worden elkaars netwerken vergroot.

Ik vond dit zo’n leuk idee dat ik zelfs 3 creativelingen heb gevraagd of ik ze mocht interviewen.
Blij verrast dat alledrie toegezegd hebben en ik heb genoten van het bedenken van vragen, de antwoorden krijgen en dit vervolgens om te zetten naar een verhaal. Vandaag kun je hier op de blog het eerste interview lezen.

MAKERINTERVIEW Juffrouw_haak

Ik heb haar ontdekt door de gehaakte washandjes die ze deelde op instagram, zo rond kerst. Ik vond ze zo mooi en hoe de foto’s en story’s gemaakt waren dat ik haar ben gaan volgen. Het leukste is dat ik via instagram ontdekte dat ze ook in dezelfde handwerkwinkel komt waar ik ook weleens kom.

Haar naam is juffrouw haak. In het dagelijks leven is ze leerkracht dus de naam juffrouw haak is snel geboren. Ze is als 7-jarige begonnen met vingerhaken, daarna tunisch haken en pas later gewoon haken.

Ze haakt eigenlijk niet graag iets voor de tweede keer en maakt graag dingen die ze zelf bedenkt. Eerst schreef ze het nooit uit, maar door instagram vroegen steeds meer mensen om een patroon.

Toen is ze de patronen gaan uitschrijven en altijd in tekstvorm daar je dan beter kunt uitleggen. Inspiratie voor haar ontwerpen haalt ze OVERAL vandaan (boeken, tijdschriften, online, onderweg, op werk, natuur etc.)

Het ontwerp zit meestal in haar hoofd. Ze begint gewoon en schrijft ondertussen, op haar laptop precies op wat ze doet. Door ervaring heeft ze geleerd dat dit beter werkt. Ze heeft niet echt een favoriet om te ontwerpen, maar maakt dat waar ze zin in heeft. Amigurumi houdt ze niet van. Het in elkaar zetten vindt ze een vreselijk werkje. Ze is dagelijks bezig met haken en ontwerpen. Haar lay-out op instagram doet ze geheel zelf. En die is prachtig. Daar viel mijn oog het eerst op. Dus ik zou zeggen, bezoek haar account @juffrouw_haak, maar nog beter volg haar. Ze heeft samengewerkt met @yarnandcolors voor een lookbook.

3 Replies to “Angela’s blog”

 1. Dank jullie wel zeg voor de promotie in het hoge Noorden, daar zijn wij in het zonnige Zuiden heel erg blij mee! Zo zie je maar weer, draad verbindt!

  Hartelijke groeten van het team KNIT&KNOT Miranda en Thea

 2. Dank je wel voor de promotie zeg. Superleuk. Daar zijn we erg blij mee. KNIT&KNOT is ook echt een feestje voor alle haak-en breiliefhebbers uit NL en België.
  Het verwennement doen we dit keer kleinschalig en gezellig. Draad verbindt immers we gaan voor een leuke dag. Heel veel groetjes vanuit het zonnige zuiden richting alle creatieve mensen in Fryslân! Hartelijke groeten namens het team KNIT&KNOT Miranda en Thea

  1. Dank jullie voor je reactie. Het leuke is dat het een samenwerking is tussen het zuiden en het noorden. De website wordt beheert door het noorden (creativefryslan) en deze blog is geschreven door het zuiden (handmadebyangelseyes) . En inderdaad draad verbindt.
   Ik hoop dat het een leuk feestje wordt. Maar dat kan men hier lezen. Dus blijf ons volgen.
   Tot volgende week Thea en Miranda, groetjes van Angela

Comments are closed.