De stokjesdeken

Het begin van dit jaar bestond uit alleen maar de lopende projecten afmaken. Eentje daarvan was de stokjesdeken. Waarom heet deze nou de stokjesdeken? Er zijn drie verschillende steken verwerkt in deze deken maar wel met maar 1 soort steek. Je raadt het vast al, het stokje.

Mandensteek

Ik ben begonnen met de grijze kleur. Een heerlijke neutrale kleur en dat wordt blijft ook zo in de hele deken.
De grijze kleur is gehaakt in de mandensteek. Deze steek is heel simpel.

Ik ben begonnen met 268 lossen. Vervolgens haak je een stokje in de vierde losse. Maak de toer af door in iedere losse een stokje te haken.
Toer 2-4: Begin met twee lossen, haak dan drie reliëfstokjes voor. Haak dan om en om 4 reliëfstokjes achter en 4 reliëfstokjes voor.
Toer 5-7: Begin met twee lossen, haak dan drie reliëfstokjes achter. Haak dan om en om 4 reliëfstokjes voor en 4 reliëfstokjes achter. Herhaal dan steeds toer 2-4 en toer 5-7.

Wafelsteek

Het witte gedeelte is de wafelsteek. Ook een superleuke en makkelijke steek en ook heel leuk om te gebruiken voor babydekentjes bijvoorbeeld. Deze steeds kun je dus ook beginnen met een lossenketting. Ik ben gewoon verder gegaan met een hele toer stokjes.
Toer 2: Begin met twee lossen, dan twee reliëfstokjes voor. Ga verder met een stokje en twee reliëfstokjes voor en maak zo de toer verder af.

Golfjessteek

Het zwarte gedeelte, ook het minst goed om op de foto te krijgen, is gemaakt met de golfjessteek. Ook relatief simpel om te haken. Omdat het zwart is was het voor mij soms wel wat lastig om te kijken welke steek ik moest pakken maar op den duur heb je het wel in de gaten.

Als je eerste en lossenketting maakt die wel deelbaar is door drie, dan kun je daarna direct beginnen met de golfjessteek.
Toer 2: Begin met twee lossen, haak twee stokjes in de steek waar je ook met de lossen bent begonnen van deze toer. Sla twee steken over. Haak een vaste en twee stokjes in dezelfde steek, herhaal dit tot het einde van de toer. Haak zo ook de volgende toeren!

Mocht je nog vragen hebben over een bepaalde steek, stel ze gerust 🙂 Voor nu ga ik weer verder met nieuwe projecten als de inspiratie er weer is!

Tot de volgende keer!!
Liefs!

One Reply to “De stokjesdeken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.