Het boek ‘Verslaafd aan Leer’

In de coronatijd ben ik, hoe weet ik niet meer precies, tegen de online workshop van Amy van @meolaleather gelopen. Ik wilde toch al een workshop doen en het idee van zelf een leren tas maken, haalde me over de streep om het aan te schaffen.

Dus een datum geprikt en het pakket ontvangen. Dat was al een feestje om het uit te pakken.
Helaas moest ik de datum verschuiven door het overlijden van mijn vader. Gelukkig was Amy daar heel behulpzaam in. En toen ik de workshop online kon doen, bleek ik toevallig de enigste deelneemster te zijn. Het was zo leuk om te doen en echt niet moeilijk. Amy zorgt dat al een deel voorbereid is en dat je voor het overige de juiste gereedschappen erbij krijgt, klein en handzaam.

Het eindresultaat is echt ontzettend leuk. Dus toen ze aangaf dat haar boek uitkwam, was ik reuze benieuwd. En ik heb het dus gelezen. Wat een leuk boek. Ik zal je hier meenemen in het boek.

Het boek is lekker handzaam, met een stevige kaft. En een prachtige foto van Amy met haar leer.
Alleen al vanwege haar glimlach wat uitstraalt dat ze een passie voor leer heeft, word je naar het boek getrokken.

In de eerste alinea wordt helemaal samengevat wat je in het boek kunt lezen. Het gaat niet alleen over leer, maar ook over je eigen creativiteit, dat je een duurzaam product in je handen krijgt en wat zo’n product voor jou kan doen.

Normaal gesproken vind ik zo’n boek vaak moeizaam lezen, maar dit boek heb ik eigenlijk vrij vlot gelezen. Het is zo geschreven dat je het of in één keer kunt uitlezen of dat je er lekker doorheen bladert en de hoofdstukken uitkiest, die je wilt lezen.

Ze vertelt prachtig over hoe het begonnen is en waar haar creativiteit vandaan komt. Hoe ze samen met haar ouders bankstellen ophaalt om van dat leer tassen te maken. Maar ook dat ze tijdens haar MBO-periode ernstig ziek werd en dat dit de aanleiding was om haar droom om een eigen bedrijf te starten, te volgen.

In haar boek staan ook prachtige spreuken. Bij het volgen van haar droom staat de spreuk:

‘Het leven is te kort om te wachten’

De gereedschappen die je nodig hebt, staan duidelijk uitgelegd in het boek. En vervolgens het leer. Hier staat goed beschreven hoe leer leer wordt, wat voor soorten leer er zijn, welk onderdeel van een dier het beste waarvoor gebruikt kan worden.

En ook hoe Amy haar leer kiest, waar ze het haalt, waar ze op let. Er is zelfs leer, dat betiteld wordt als ‘Amy-leer’ (zie foto). En wat je zeker niet moet doen op het gebied van je leren tas. Ook hoe je leer moet onderhouden. En over duurzaamheid en leer.

Wil je weten wat voor een kleurtype je bent? Dat leert ze je ook nog even. Want ook dat is belangrijk als je een tas uitzoekt.

Het hele boek ademt haar passie voor leer uit. En haar enthousiasme om jou een prachtige tas of andere accessoires van leer te laten maken. Ze laat in haar boek diverse accessoires van leer zien en legt uit wat het membership inhoudt.

De foto’s in het boek zijn prachtig, o.a. van Amy zelf, van haar honden en van de tassen en andere accessoires. Er staan zelfs tips in om je eigen style te creëren.

Dus wil je op een prettige manier meer te weten komen over hoe leer ontstaat, wat voor processen de huiden doorgaan voordat het uiteindelijk leer is. En daarnaast nog over kleur, eigen style en eigen creativiteit, dan is dit boek wel een aanrader.

Haar website is https://meolaleather.nl. Hier kun je het boek bestellen en alles lezen over het membership en natuurlijk de tassen.

Heel veel plezier hiermee!