Boxzak naaien

Ik hou van een opgeruimd huis. Dus straks met de kleine er bij vind ik er waarschijnlijk niets aan als de box vol met speelgoed ligt en ergens tussen in een kleintje. Dat moest naar mijn idee toch even anders.

Ik ben op zoek gegaan naar een boxzak maar niets was wat ik wilde. Ik zag wel hele leuke boxzakken op internet maar die kostten ook weer een vermogen. Dus toen dacht ik: Laat ik zelf eens eentje gaan maken.

Op zoek naar een patroon
Na wat research op internet vond ik dan een simpel patroon voor een boxzak. Yes dacht ik! Dat gaat me lukken. Maar ja de website was inmiddels offline en ik had alleen een patroon en geen beschrijving van hoe ik het moest maken. Plus dat ik nog een kleine aanpassing wilde hebben.

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan

Pipi Langkous

Bloed, zweet en tranen
Met bovenstaande quote ben ik dan maar aan de slag gegaan. In het begin leek het me nog vrij makkelijk af te gaan. Maar toen ik alles geknipt had wist ik echt niet meer hoe de zak in elkaar gezet moest worden. Geen idee waar te beginnen. Ik kan er slecht tegen dus met een chagrijnig hoofd kwam ik beneden in de woonkamer. Mijn vriend zag de bui al weer hangen. Heel lief vraagt hij wat er aan de hand is. Tsja toen kwam het relaas. Dus het voorstel was om samen even te kijken wat nu precies het probleem was.

Er was helemaal geen probleem want ik had weer iets in mijn hoofd gehaald wat helemaal niet klopte. Dus gelukkig mijn vriend kon me haarfijn vertellen hoe ik het moest doen. De binnenzak kwam zeker wel goed en ik had tot nu toe wel alles goed gedaan. Poeh…. Opgelucht! Dus hop, binnen- en buitenzak zo goed als los van elkaar in elkaar gezet. Easy!

Het vervolg, een pauze ingelast
Vervolgens wist ik niet meer hoe ik het hebben wilde met de tunnel waar het koord doorheen moest. Dus ik heb de boxzak weken aan de kant gelegd. Dan komt het als een irritatie weer binnen want ik heb immers mijn project niet af. Ik kan dan wel weer een nieuwe beginnen maar dan komt deze nooit af. Dus mezelf even boos gemaakt, de schouders er onder gezet en hoppa, binnen 2 avondjes was ie klaar. Achteraf denk ik dan, had ik het niet gewoon direct kunnen doen??

Ik moet alleen nog een nieuw koord halen maar daar heb ik nog geen tijd voor gehad. Toch wilde ik hem wel graag aan jullie showen! Ik ben er uiteindelijk toch best wel trots op!

Heb jij interesse in een boxzak?
Wil jij nu ook een boxzak hebben? Neem dan even contact met me op. In overleg kan er namelijk heel veel 🙂

Liefs,
Willemijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.