Een moeder met heel veel hobby’s

Een reden waarom het soms wat chaotisch is in mijn hoofd heeft er ook mee te maken dat ik iets te veel hobby’s heb. Tsja hoe ga ik hier een balans in vinden? Heel veel dingen vind ik leuk om te doen. Een aantal hobby’s hebben een vaste prik in mijn agenda gekregen. Zoals het sporten. Als ik dat niet doe dan voel ik me echt down dus dat heeft een hele hoge prioriteit bij mij. Maar hoe ga ik de andere hobby’s uitoefenen waar ik energie van krijg?

Hoe zit het met mijn energielevel?
Nu heb ik nogal wat hobby’s. Mijn energielevel is niet zo dat ik de hele dag maar door kan gaan. Hier baal ik soms wel eens van maar als ik de hele dag maar door ga, dan lig ik aan het eind van de week halverwege de dag al plat op de bank van vermoeidheid. Ik moet goed mijn energie verdelen over de week. De bewustwording hiervan is al iets wat ik in de loop der jaren hebt ontdekt.

Sinds ik moeder ben moet ik wel met enige regelmaat op de rem trappen. Hier moet ik nog even in oefenen merk ik. Op het moment van schrijven merk ik dat ik de afgelopen tijd weer veel te veel gedaan heb en dat ik pauzes in moet lasten. Ook al is het maar vijf minuten. Dat zijn voor mij wel de momentjes om weer even op te laden en door te gaan.

Wat zijn mijn hobby’s?
Ik heb een tal aan hobby’s en een aantal heb ik ook al van geaccepteerd dat ik dat voorlopig niet ga doen. Ik krijg er geen energie van en raak er gestrest van. Een aantal hobby’s die ik heb zijn;

  • Haken
  • Naaien
  • Bezig zijn met de moestuin
  • Lezen
  • Koken
  • Sporten
  • Serie kijken      
  • Fotograferen   

Maar ik merkte dat ik vrij weinig rust in mijn hoofd had omdat ik voor mijn gevoel nog van alles ‘moest’. Ik kwam dus ook niet aan mijn hobby’s toe. Het huis is nooit helemaal opgeruimd en dat levert mij weer frustraties op. Tijd om de zaken eens anders aan te pakken. Anders loop ik mezelf voorbij en dat wil ik niet.

Tijd voor verandering
Het is tijd om me volledig te kunnen ontspannen. Wellicht is het gewoon een mindset die veranderd moet worden omdat het huis nooit klaar zal zijn. Misschien zijn er toch nog goede tips. Ik weet het niet. Al met al ga ik leuke dingen inplannen met mezelf. Zodat ik er weer eens alleen op uit kan. Want dat vind ik fijn!

Laat ik daar mee beginnen en dan langzaamaan wat meer ontspannen. 

Weet jij nog goede tips voor wat meer ontspannen en minder het voel hebben van dingen ‘moeten’? Laat het me weten. Die kan ik namelijk wel gebruiken.

Liefs,
Willemijn