Meer tijd voor de creativiteit

Eerder vroeg ik al naar wat tips om meer creativiteit te krijgen en vooral meer tijd ervoor. Nou ik heb nu al een tip die ik heel graag met jullie wil delen. Want ik heb het gevoel of heb ik nu al zeeën van tijd over! En dat met maar 1 kleine aanpassing in mijn gewoontes. Ik vind het een uitvinding.

Hoe maak ik meer tijd vrij voor mijn hobby?
Wanneer ik vrij ben merk ik al gauw dat er iets in mij heel veel tijd en energie opslokte. Ik had het gevoel al wel wat langer maar ik deed er eigenlijk vrij weinig mee. Totdat ik de statistieken er eens bij ging pakken en daar ben ik wel enorm van geschrokken.

Op een vrije dag zit ik dus gemiddeld 3 tot 4 uren op mijn mobiele telefoon te kijken. Nou ik vind 3 tot 4 uren toch behoorlijk veel. Zeker als ik kijk dat ik de kleine man nog om me heen heb en gemiddeld 14,5 uur per dag wakker ben. Dat moest per direct maar eens even heel snel anders. Want heb ik deze uren echt nodig om op de mobiel te kijken?

Het nieuws blijft wel. Dat hoef ik niet elke keer te checken. Social media is eigenlijk helemaal niet belangrijk en ook dat blijft wel. Appjes, nou dan maar wat minder appen. Als het echt belangrijk is dan bellen ze maar. Ga zo maar door. Wat een verspiller eigenlijk om zo veel tijd aan je mobiele telefoon te besteden. Althans dat vind ik.

Het gevaarte blijft op mijn nachtkastje liggen
Mijn mobiel blijft op mijn nachtkastje liggen overdag. Dit is al test. Ik heb een horloge die begint te trillen als ik gebeld word en ik heb genoeg tijd om naar boven te lopen om alsnog op te nemen.

Wat zijn mijn ervaringen?

  • Ik heb meer quality time met mijn zoon
  • Ik heb meer aandacht voor het huishouden
  • Ik heb meer energie omdat ik soms ook wel even chill op de bank lig
  • Wanneer ik toch wat wil doen maar het lekker rustig is pak ik een haakwerkje erbij
  • Moet ik toch iets opzoeken dan pak ik de laptop wel. Die schuif ik veel makkelijker aan de kant
  • Aan het einde van de dag heb ik gewoonweg meer energie over.
  • Ik hoef veel minder aan multitasken te doen.

Voor mij is het dus een stukje rust in mijn hoofd. Dus ik kan zeggen dat dit experiment wel geslaagd is en dat dit voor mij er ook in blijft. Ik ben relaxter en automatisch leuker J

Zie jij dit ook zitten? Of ben jij te verslavend aan je telefoon?

Liefs,

Willemijn