Opruimen brengt de creativiteit omhoog!

Zoals al in mijn vorige blog vermeld was mijn creativiteit ver te zoeken. Ik merkte dat ik onrustig in mijn hoofd was en dat er daardoor geen ruimte meer was om bezig te zijn met creativiteit. Op een gegeven moment ben ik gaan achterhalen wat mij dan zo frustreerde en waarom ik geen tijd had om me bezig te houden met mijn hobby’s. Daar was een oplossing voor!

Hulp vanuit een boekje
Ik merkte dat ik mij irriteerde aan het feit dat het altijd een rommeltje is bij ons thuis. Niet zo zeer een enorme bende maar ik was eigenlijk altijd bezig met opruimen. Wanneer de kleine man op bed ligt begon voor mij het opruimwerk. Alles opgeruimd en ja hoor het was alweer bedtijd. Toen kwam ik een boekje tegen die ik ooit van mijn tante gekregen. Dit boek ben ik gewoonweg gaan lezen en ik kwam erachter dat er eigenlijk veel te veel rotzooi in huis ligt waardoor het ook altijd niet opgeruimd oogt!

Het boekje waar ik het over heb is ‘Opgeruimd’ van Marie Kondo. Ik kreeg gewoon energie om het huis helemaal aan te pakken en om te gaan met factoren die ik niet kan veranderen. Zoals bijvoorbeeld zelf heel veel tierelantijntjes hebben en je partner ook. Ik kan niet voor hem zijn spul weg gooien. Ik kan wel mijn eigen spul weggooien waardoor het ongetwijfeld al een stuk opgeruimder staat!

Je huis opruimen is ook opruimen in je hoofd
Om het hele boekje door te gaan ben je ongeveer een jaar bezig. Tenzij je er echt even heel veel tijd voor uitrekt dan ben je snel klaar. Maar ik doe het tussendoor. Dus ik heb alleen nog maar stap 1 gedaan. De rest ga ik nog aanpakken.

De eerste stap heb ik gedaan en ik heb direct meer energie! Dat is nog maar een klein gedeelte van wat ik moet doen. Zoveel meer plezier wat ik krijg van een opgeruimde kledingkast. Zo veel energie om de was te doen want het is geen straf meer. Zo veel meer energie omdat dus alleen maar de kast opgeruimd en overzichtelijk is! Weg met de troep die al jaren in mijn kast ligt en waar ik niets meer mee deed.

Hallo creativiteit
Wauw, de creativiteit kwam vanzelf weer. De doelen die ik wil bereiken kwamen weer in beeld. Want zowel zakelijk als privé wil ik dingen gaan veranderen. Dat kan ik niet alleen dus het is niet erg om hulp in te schakelen. Ik krijg weer energie van de dingen die ik doe en dat alleen maar door een boekje te volgen. Ik ben benieuwd hoe veel energie ik krijg als ik het hele boekje doorgebladerd ben!

Liefs,
Willemijn