Zomervakantie, een boost voor de creativiteit!

De zomervakantie, voor heel veel mensen is het een hoogtepunt. Even lekker bijkomen en genieten van de dingen waardoor je zo ontspant. Dat geldt althans wel voor mij. Maar niet alleen genieten, ook nadenken over wat ik het komende jaar ga bereiken.

Ben ik nog wel creatief genoeg?
Ja, dit is een vraag die mij meermaals door het hoofd is gegaan de afgelopen maanden. Maar niet alleen deze vragen. Ook vragen als:

  • Ben ik nog wel creatief genoeg om een Instagram account te hebben?
  • Waarom plaats ik bijna niets meer op Instagram?
  • Waarom ben ik een stuk minder creatief geworden?
  • Bestaat er iets als creativiteitsblock? (ja, writersblock bestaat ook. Dus misschien ook een block voor geen creativiteit meer hebben)
  • Leuk zo’n website maar waarom kan ik er niet uit halen wat ik eruit wil halen?
  • Hallo creativiteit ben je er nog? Ik wil je graag weer eens zien en voelen!

Ik zou wel met meer creativiteit bezig zijn maar het ontbreekt me gewoon aan energie. Als ik in de avond op de bank zit dan denk ik al gauw, pffff even helemaal niets doen.

Net voor de zomervakantie had ik de creativiteit weer te pakken
Net voor de zomervakantie kreeg ik weer meer energie. Hallo zon! Fijn dat je er bent daar krijg ik sowieso al energie van! Maar ook de haaknaald kwam weer onder het stof vandaan en ik wist zowaar wat ik wilde gaan maken. Dus vol enthousiasme ben ik er weer mee begonnen. Hartstikke leuk! Maar de vraag bleef door mijn hoofd gaan, hoe lang ga ik dit volhouden of is dit weer eens een opvlieging?

De zomervakantie doet wonderen
Na een heerlijke vakantie en er echt even tussenuit te zijn geweest, ben ik erachter. Ja, ik heb de creativiteit zeker nog wel. Misschien niet in de mate waarin ik het wil. Dat is toch ook helemaal niet zo gek? Ons leventje is natuurlijk het afgelopen jaar behoorlijk veranderd omdat er een klein mensje in ons gezin is bijgekomen. Daar krijg ik ook energie van!

Dus ik omarm het dat ik iets minder creatief ben dan voorheen. Ik heb wel heel veel leuke ideeën die me deze zomer door het hoofd zijn gegaan en daar ga ik wellicht wel wat mee doen! Wat dat is?? Tsja, ik zou zeggen hou mijn blog in de gaten. Dan kom je er wel achter!

Liefs,
Willemijn

One Reply to “Zomervakantie, een boost voor de creativiteit!”

  1. Toen ik nog werkte en goed voor mijn gezin wilde zorgen kostte dat al mijn energie én creativiteit. Nu onze zoon volwassen is en ik chronisch ziek ben omarm ik de creativiteit én de tijd om daar iets mee te doen. Maar hou ook rekening met mijn lage energieniveau. Ik neem de dagen zoals ze zijn en ben soms wel soms niet actief op Instagram. Niets moet alles mag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.