Gastblog van Angela!

Hier ben ik dan. Een creativeling (genaamd Handmade by Angel’s Eyes) uit Noord-Brabant, 57 lentes jong, een man, twee zonen (22 en 26) en een hond.
Ik brei, haak, borduur, weef, macramé, knoop, punch en naai en combineer ook technieken met elkaar. En leer steeds weer iets nieuws bij.

En ik (wauw) krijg de kans om een gastblog te schrijven op de website van Creative Fryslân. Wat een superidee van haar. En wat een toeval dat ik dit nog net lees op haar verhaal van Instagram. Iets wat ik al een hele poos wilde uitproberen, maar ik me nog niet aan gewaagd had. Dus de ideale gelegenheid. Contact was snel gelegd en zie daar mijn eerste blog.

Sowieso een bizarre tijd met het Coronavirus. Maar wel een tijd om je creativiteit ten volle te gebruiken. Want wat is nu makkelijker om in deze tijd van ‘bijna’ verplicht thuisblijven je tijd te spenderen aan handwerken en anderen daar blij mee te maken.

Ik combineer het handwerken nu met kasten opruimen, spullen sorteren wat moet weg en wat niet. Want alles staat stil! En ondertussen Instagram en Facebook bijhouden voor ideeën. Daarnaast deelnemen aan swaps. Iets wat ik via de social media heb leren kennen.

Ontzettend leuk om te leren werken vanuit een moodboard, impressie van Instagram. En werken met mijn voorraad garen. Dat vind ik vooral een uitdaging. Want ik heb een behoorlijke voorraad garen en wil eigenlijk niets nieuws aanschaffen. Dus werken met wat je hebt, vooral in deze tijd heel goed.

Hierdoor ga je kijken naar kleurgebruik en hoever kan ik komen met dit beetje garen. Dus ga je rekenen, wegen en eventueel weer uithalen. Vervolgens een andere kleur bijzoeken. Kan dat met deze dikte van garen en dikte haaknaald? En hoever kom ik dan, want ik moet uiteindelijk bv. twee dezelfde placemats krijgen? Dus weer wegen als je begint en als de helft op is, wat heb ik dan gehaakt.

Daarnaast ben ik ook aan het testhaken en zelf aan het ontwerpen. Ik heb voor een vriendin die Sarah werd, een Sarah gehaakt met een hond. Zij heeft nl. ook een hond. Voor de Sarah heb ik een bestaand patroon(de haak-oma van Zhaya) gebruikt en die wat aangepast (andere jurk, kleiner knotje, sjaal). Vervolgens zag ik op Pinterest een oma met een hond. En ik kon het patroon niet vinden met hond. Dus uiteindelijk heb ik de hond aan de hand van de foto nagemaakt. Daar ben ik best trots op. Kijk maar!

Zo heb ik voor kerst een hanger ontworpen.
De kersthanger in 2 verschillende uitvoeringen.

De hanger kun je ook in een boho of Ibizastijl maken door andere kleuren te gebruiken en de kralen te vervangen door pompons. Daar heb ik nog geen voorbeeld van. De kleurtjes liggen wel klaar.

Het patroon kun je gratis aanvragen via de mail handmadebyangels.eyes@gmail.nl

Ik heb genoten van de blog schrijven. Ik hoop dat ik je mag welkom heten op mijn Facebook-account (@handmadeby.angels.eyes) of Instagram-account (handmadebyangelseyes). En natuurlijk blijf Creative Fryslân ook volgen.

Ik zou het ontzettend leuk vinden als je een berichtje achterlaat om me te vertellen hoe je het vond. En wie weet….misschien een vervolg!

En mocht je het patroon gebruiken, zou ik het leuk vinden als je via #hbae-hanger het  op social media plaats met vermelding naar mij. Alvast bedankt.

Dank aan Creative Fryslân

Liefs, Angela

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.