MAKERINTERVIEW NUMMER 2 – Gastblog Angela

Ik volg @stipgeluk al een poosje. En vind haar gestipte bordjes  heel  vrolijk, word er elke keer  weer blij van. Dus is het een logische stap om haar uit te nodigen voor het #makerinterview. Iets totaal anders  als het haken en breien wat ik volg, maar wel iets wat ik nog op mijn todo-lijstje heb staan. Ze is blij verrast dat ik haar uitnodig en stemt in met het interview.

Wat blijkt, ze haakte eerst en is op instagram personen gaan volgen die ook haken. En daar zag ze het stippen. Dat wilde ze ook wel leren.
Dus zo gezegd zo gedaan. Ze heeft bij de Action porseleinverf gehaald, maar waar stip je nu mee? Ze is begonnen met spijkers om te stippen, maar ja dat werkte niet. Het werden satéprikkers, sushistokjes en wat betere porseleinverf en daar is ze mee gaan experimenteren.

Eerst de mandalavormen van Nienke van Stipstijl.
Vervolgens met fruitafbeeldingen op tweedehands wit servies van de kringloopwinkels. Daar zag ze het gebloemde servies. En bingo zo ontstond het idee om onder de bloemen hoofden te stippen. Dus internet gaan afstruinen naar afbeeldingen.
Het paardenbloemmeisje is daar vandaan gekomen.

paardebloemmeisje.jpg

Ze maakt gebruik van servies van kringloopwinkels in eerste instantie omdat ze (een kringloopjunkie) voorstander is van hergebruik van servies en daarnaast het goedkoop is (zeker als je het nog moet leren).  En ze houdt er ook wel van om rond te struinen in deze winkels.

Herkenbaar voor Stipgeluk zijn het paardenbloemmeisje, de vintage girls en Frida. Deze worden ook het meest gevraagd door haar volgers.
Frida is niet zo maar Frida, maar Frida Kahlo (1907-1954), een Mexicaanse kunstenares die voor die tijd vrijgevochten was. Ik had er nog nooit van gehoord, maar vind het gezicht met bloemen zo sprekend elke keer als ik ze zie.

De naam Stipgeluk is eigenlijk ontstaan  doordat Jannet in de naam Stip wilde hebben en het stippen haar een gelukkig gevoel geeft, en een uitlaatklep is, zeker in lastige tijden. Dus vandaar Stipgeluk. Ze heeft sinds een week of twee een nieuw logo met een klavertje vier erin,  logisch natuurlijk !

nieuw logo stipgeluk.jpg

Jannet heeft grafische vormgeving gestudeerd,  daarna de pabo en heeft gewerkt als juf op Montesorri-onderwijs. Dus ontwerpen zit in haar bloed. Ze heeft ook geschilderd en met papier kunstwerken gemaakt.

Maar stippen geeft haar alles wat ze graag wil!
Ze is gestart met het maken van herinneringsborden. Mensen komen met foto’s van dierbaren en daar maakt zij een bord van. Ontzettende mooie borden zitten ertussen. Ze houdt van de afwisseling, dan  weer een herinneringsbord, dan weer een Frida of paardenbloemmeisje, of een gewone mandala, of een bekendheid (een idool).

vintage girl.jpg

Ze heeft workshops gegeven. Thuis bij haar aan de keukentafel, vervolgens op locatie. Ze heeft het een tijdje niet gedaan. En nu is ze het weer aan het oppakken. Weer een paar keer bij haar aan de keukentafel. Ze is aan het nadenken over hoe ze het verder wil doen.

Ga Stipgeluk zeker volgen op Instagram, danwel Facebook. Haar ontwerpen zijn de moeite waard!.

Door het coronavirus en dus geen echt rustig moment om mijn vragen te beantwoorden op papier, hebben we het uiteindelijk telefonisch gedaan. Daar  heb ik erg van genoten.
En wat blijkt het is niet zonder reden dat ik juist haar heb uitgekozen. Toeval bestaat niet! Het bleek dat we nogal wat raakvlakken hadden. Ook al zijn de raakvlakken niet altijd even leuke dingen, toch voelde het heel goed. Ik ben blij dat ik over mijn angsten heen ben gestapt en dit heb gedaan.

Jannet, heel hartelijk dank voor dit leuke interview. Wens je heel veel succes voor de toekomst. En wie weet waar we elkaar nog eens tegenkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.