Salopette voor de kleine man

Op mijn @instagram heb ik het er al heel vaak over gehad. Ik wilde graag een salopette voor de kleine man gaan maken. Nou dat heb ik geweten ook. Dit heeft me maanden gekost omdat ik er vrij weinig tijd voor had. Inmiddels is de kleine er al bijna uitgegroeid. Maar ik wilde toch nog even het resultaat laten zien.

Het patroon heb ik gevonden op het internet
Ik ben mijn zoektocht begonnen op instagram voor het zoeken van een patroon. Uiteindelijk heb ik nog niet gevonden wat ik wilde. Toen heb ik mijn verwachtingen bijgesteld. Ik dacht, laat ik eerst maar beginnen met een ‘kant en klaar’ patroon. Daarna kan ik wel verder gaan puzzelen of het patroon eventueel gaan aanpassen.

Uiteindelijk ben ik op de website van @ellmini terecht gekomen voor het patroon. Een relatief makkelijk patroon om te gebruiken! Deze heb ik dus uitgeprint en ik ben aan de slag gegaan. Dit ging alleen niet zonder slag of stoot. Toen ik dit patroon maakte was ik nog fulltime aan het moederen en zo nu en dan ook nog eens aan het werk. De balans was wel heel erg ver te zoeken.

Aan het werk
Het word tijd dat ik aan het werk ging op de salopette te gaan maken voor de kleine man. Ik kon al redelijk snel het patroon overtrekken op patroonpapier. Dit had ik dan ook heel snel klaar. Yes!! Ik kan weer iets leuks gaan naaien voor de kleine man en ik heb er ook nog wel even de tijd voor. Voor hij in maat 68 past heb ik een aantal maanden te gaan. Moet me lukken. Dat was ook echt mijn instelling en ik was er ook echt van overtuigd ‘dat ga ik heel makkelijk halen’.

Nou voor ik ooit weer eens tijd en zin had was ik alweer 3 maanden verder. Het viel me toch allemaal wel wat tegen hoor. Een kleine opvoeden en de lockdown. Tot ik op een middag alles zo gepland had dat ik een middagje aan de stofjes mocht gaan besteden om het patroon over te tekenen op de stoffen. Moet je voorstellen dat je eindelijk de tijd en zin hebt om er mee aan de slag te gaan….. Kom je er achter dat je kleermakerspotlood weg is!!! Oh nee!! Gelukkig mag ik me prijzen met de allerliefste vriend! Die is de auto ingestapt en heeft wat voor me opgehaald (wat een schat is het ook).

Het begin was gemaakt, nu richting het einde
Na het tekenen heeft het nog een hele tijd geduurd voor ik het kledingstuk in elkaar gezet heb. Maar he, het is gelukt! En ja het was alsnog een race tegen de klok om het te halen! Toen ik de salopette af had paste hij er nog niet helemaal in. Het was nog wat aan de grote kant. Ik had het gelukkig op tijd af! Zelfs nu hij in maat 74 zit past hij er nog in. Hij draagt het regelmatig en ik ben er trots op. Het heeft mij nog ongeveer een middagje of 2 gekost om alles in elkaar te zetten. Maar ik ben blij met het resultaat.

Heb je vragen over het patroon of wil je iets anders graag weten? Stuur me een berichtje via de mail.

Liefs,
Willemijn