Angela’s blog

De organisatie van KnitenKnot

Een twee weken geleden ben ik naar het Verwennement van de KnitenKnot geweest.
Een goed georganiseerd evenement en reuze gezellig. Daar ik benieuwd was hoe dit evenement in deze tijd is ontstaan, had ik gevraagd of ik de organisatie hierover kon interviewen. Daar werd direct enthousiast op gereageerd. Dus aan het einde van de dag had ik een gezellig gesprek met Miranda Mosterd.

Het Verwennement is opgezet door de organisatoren van de KnitenKnotbeurs. Deze beurs was twee keer in het jaar, april en oktober in de Koepelhal te Tilburg. Een beurs waar je de Brabantse gezelligheid voelt, waar je makkelijk contact met de bloggers, de standhouders en gelijkgezinden legt. Ik ben altijd ervan uitgegaan dat hier een grote organisatie achterzit.

En wie schetst mijn verbazing?

Dit wordt georganiseerd door twee enthousiaste dames met hun hulptroepen.

Mag ik jullie voorstellen aan Thea Copier en Miranda Mosterd?

Zij zijn de bedenkers en organisatoren van het KnitenKnot Verwennement en van de KnitenKnotbeurs in de Koepelhal van Tilburg.

Thea en Miranda hebben elkaar leren kennen via de beurswereld. Thea heeft o.a. in de beursorganisatie gezeten van de knotsgekke kaartendagen (zij heeft dit initiatief bedacht) en kerstcreatief later kerstcreaties. Miranda heeft Thea leren kennen toen zij kwam werken bij De Beursorganisatie/EPN International en heeft zelf daarvoor beurzen georganiseerd voor de Jaarbeurs Utrecht, VNU exhibitions en de Brabanthallen.

Uiteindelijk zijn ze voor zichzelf begonnen, Thea met haar bedrijf De Beurspraktijk en Miranda met haar bedrijf De BeursFabriek (www.debeursfabriek.nl). En zijn ze samen de KnitenKnotbeurs gestart. Daarnaast organiseren ze samen ook de beurs Paperpassion (www.paperpassion.nl).

De eerste keer van de KnitenKnotbeurs was in maart 2016. Ze waren eigenlijk laat met het programma, maar het bleek toch een schot in de roos te zijn. Leuke reacties en veel mensen.

Het concept met de kramen, de tafels in het midden waar bezoekers, bloggers, standhouders, ontwerpers elkaar informeel treffen en tips, wolsuggesties etc. geven sloeg aan.

Thea en Miranda zijn altijd op zoek naar een goede balans qua haken en breien, zodat er voor ieder wat wils is. En elk jaar proberen ze nieuwe dingen toe te voegen, zoals o.a. het broodjebreien. De kleine bedrijfjes die gaan niet gauw naar beurzen, maar hier krijgen zij de ruimte. Er wordt ook altijd gezocht naar nieuwe bedrijfjes, nieuwe creaties.

Daar zij een jarenlange ervaring hebben in de beurswereld en neutraal in deze markt zijn, kunnen zij veel partijen benaderen en bij elkaar brengen. Het gaat hen om de kwaliteit, het elkaar gunnen en dat straalt de beurs ook uit, het informele gezellige. Maar altijd met het doel voor ogen dat exposanten omzet kunnen draaien door een gevarieerd aanbod neer te zetten en bezoekers naast het shoppen ook inspiratie kunnen opdoen en nieuwe technieken kunnen aanleren.

Inmiddels hebben ze een team rondom zich gevormd die hen voorziet van input, van wat speelt er zich op de markt af, op social media en van daaruit benaderen zij mensen/bedrijfjes.

Dit jaar was de insteek om de beurs maar 1 keer te doen in oktober en een kleinschalig evenement in maart/april waarbij de bezoekers in de watten worden gelegd. Echter toen kwam Corona.

Uiteindeijk werd het Verwennement in een zeer korte termijn van 5 of 6 weken opgezet. Ze moesten nu kleiner denken en konden hierdoor slechts 3 of 4 winkels kwijt. Dus is er gezocht naar winkels die zelf workshops verzorgen of die iemand inhuren om workshops te verzorgen.

In eerste instantie zou het 3 dagen haken en 3 dagen breien zijn. Op de pol werd heel enthousiast gereageerd. Maar omdat het zo kort dag was, het programma moest nog worden ingevuld en iedereen op verschillende dagen had ingeschreven, heeft de organisatie het naar 1 dag haken en 1 dag breien teruggebracht. Zo wisten ze zeker dat deze dagen vol zouden zijn met een mooi aanbod en het als try out voor de toekomst kan dienen.

Ze hebben een groep mensen om zich heen die de nodige hand- en spandiensten verzorgen, maar zij zelf zijn er op zo’n moment vele uurtjes mee bezig.

En dat bleek wel, want Thea was aan het einde van de dag druk aan het koken voor de medewerkers en sommige bezoekers die bleven slapen in de groepsaccommodatie.

Dames, ik zou zeggen ga op deze voet verder. Ik geniet elk jaar weer van het knusse, informele en gezellige. En geef inderdaad de kleine ondernemers die vaak zeer mooie dingen maken een kans.
En bedankt voor de ontzettend leuke dag in Lierop. Ik hoop dat dit een mooi vervolg gaat krijgen.

3 Replies to “Angela’s blog”

 1. Dank jullie wel zeg voor de promotie in het hoge Noorden, daar zijn wij in het zonnige Zuiden heel erg blij mee! Zo zie je maar weer, draad verbindt!

  Hartelijke groeten van het team KNIT&KNOT Miranda en Thea

 2. Dank je wel voor de promotie zeg. Superleuk. Daar zijn we erg blij mee. KNIT&KNOT is ook echt een feestje voor alle haak-en breiliefhebbers uit NL en België.
  Het verwennement doen we dit keer kleinschalig en gezellig. Draad verbindt immers we gaan voor een leuke dag. Heel veel groetjes vanuit het zonnige zuiden richting alle creatieve mensen in Fryslân! Hartelijke groeten namens het team KNIT&KNOT Miranda en Thea

  1. Dank jullie voor je reactie. Het leuke is dat het een samenwerking is tussen het zuiden en het noorden. De website wordt beheert door het noorden (creativefryslan) en deze blog is geschreven door het zuiden (handmadebyangelseyes) . En inderdaad draad verbindt.
   Ik hoop dat het een leuk feestje wordt. Maar dat kan men hier lezen. Dus blijf ons volgen.
   Tot volgende week Thea en Miranda, groetjes van Angela

Comments are closed.